Čarodejnícky chilli lektvar

Uverejnené : 2018-10-26 10:39:05
Kategória : Recepty

cesta logo
Recept pripravila Dominika Kratochvílová

1,5kg tekvice Hokaido
2 lyžice masla
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 mrkva
1 ks De Arbol chilli
1 ČL Naga Bhut Jolokia mash
1 ČL kari korenia
1 ČL trstinového cukru
hrsť pražených tekvicových jadierok
600ml zeleninového vývaru
250ml smotany na šľahanie
soľ, čierne korenie

Postup


Vydlabte z tekvice hokaido semienka a vnutornú dužinu nakrájajte na menšie kocky. Cibuľu nakrájajte na drobno a strúčky cesnaku prelisujte. Mrkvú nastrúhajte na jemno. Chilli papričku De Arbol nakrájajte na menšie kúsky.

Ak máte všetky suroviny pripravené, rozpustite si maslo v hrnci a orestujte v ňom nakrájanú cibuľu, cesnak a chilli. Keď bude cibuľka orestovaná vložte nakrájanú tekvicu a opekajte asi 5 minút za stáleho miešania. Pridajte mrkvu, 1ČL Naga mashu, primiešajte kari korenie a trstinový cukor, premiešajte a zalejte vývarom.

Vzniknutú zmes priveďte do varu a varte cca 15 minút kým zelenina nezmekne. Potom pridajte smotanu na šlahanie, čierne korenie, soľ a prevarte. Potom polievke odstavte z ohňa a rozmixujte ručným mixerom.

Polievku podávajte s nasucho opraženými tekvicovými semienkami a pokvapkajte tekvicovým olejom.

 TIP  Ak máte chuť na poriadne pálivú polievku môžete pridať Naga Bhut Jolokia chilli.

Prajeme štipľavú dobrú chuť!

Recept


JE PÁLIVÝ
JE JEDNODUCHÝ
TRVÁ 30 MINÚT
JE NA 10 PORCIÍ


De Arbol

celé sušené 

green haba

 Vysvetlivky:  1dcl - deciliter / 100ml, KL - kávová lyžička / ČL - čajová lyžicka /PL - polievková lyžica

Páči sa Vám článok? Zdielajťe ho na