OZNAM!  Od 12.8. - 23.8.2019 bude obchod v Bratislave z dôvodu dovolenky ZATVORENÝ.
 ONLINE  objednávky  posielame  do 48h . Ďakujeme za pochopenie.


Chili con carne so štyrmi druhmi chilli a s čokoládou

Uverejnené : 2018-02-23 13:38:41
Kategória : Recepty

 Jednoduchý   4 porcie   čas 60 minút   rozpočet: 15€   Pálivosť 3/5   Mäsový


cesta logo
originál receptu: www.chefkoch.de

Nákupný košík


750 g mletého hovädzieho mäsa
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
125 ml červeného vína 
1 lyžička rasce
1 lyžica hrubozrnnej soli
2 lyžice viacfarebného korenia,
1 paprička HABANERO
3 papričky PRIK JIN DA
2 ČL RED JALAPENO vločiek
5 papričiek BIRDS EYE
2 plechovky lúpaných paradajok
2 plechovky kukurice
2 plechovky fazule
1 malý rajčinový pretlak
50g masla
par kociek čokolády, najmenej 60% kakaa

Recept


 príprava  Najprv zohrejte vo veľkom hrnci olivový olej, medzitým si najemno nakrájajte cibuľu, a prelisujte cesnak. Takto nakrájanú cibuľu vložte do horúceho oleja a restujte do sklovita. Potom pridajte prelisovaný cesnak a mäso. Dobre premiešajte, aby sa mäso pekne spojilo s cibuľou a cesnakom, nechajte chviľu spolu restovať. Medzitým si nakrájajte na menšie kúsky celé chilli papričky a pripravte si chilli granule. Keď sa mäso jemne zatiahne pridajte k nemu chilli, premiešajte a opäť chviľu restujte, aby sa to celé spojilo. Potom prilejte červené víno. Pridajte korenie, soľ, rascu a nechajte variť na slabom plameni, kým sa červené víno nezredukuje.

 postup  Keď sa nám zredukuje víno a vznikne hustá omáčka pridajte všetkú fazuľu, kukuricu a lúpané paradajky. Opäť znova premiešajte a pridajte paradajkový pretlak. Nechájte opäť na slabom ohni variť 45 minút.

 plnenie  Kocky čokolády rozdrvte na menšie kúsky a vložte do hrnca, premiešajte a nechajte chvíľku povariť. Podľa chuti môžete ešte osoliť a okoreniť.

 tvorenie  Podávajte v hlbokých miskách, ako prílohu môžete dať domáce knedle, čerstvý chlieb alebo chrumkavé bagetky. Ako nápoj môžete podávať pohár červeného víno alebo studeného piva. Pre zjemnenie chuti môžete na tanier podľa chuti pridať kyslú smotanu. Prajeme pálivú dobrú chuť!




Páči sa Vám článok? Zdielajťe ho na