Chilli kapustnica s údeným Chipotle a s Ancho

Uverejnené : 2017-02-16 16:45:32
Kategória : Recepty

 jednoduchý   4 porcie   čas 90 minút   15€ rozpočet   pálivosť 2/5   mäsový 


Nákupný košík

1 kg stehno bravčové
2 ks cibuľa
granule Chaotian chilli
maslo
horčica
olej
korenie čierne mleté
soľ

cesta logo


Recept

Screenshot_1.png
 príprava  Ako to už mám vo zvyku, pripravila som si všetky suroviny dopredu. Cibuľu som nakrájala najemno, klobásku na prúžky, mäso na malé kocky. Kapustu si tiež môžete dopredu scediť a v prípade, že je kyslá tak prepláchnuť. Ak ste zvyknutý tak môžete sušené šampióny dopredu namočiť, ja som tento krok vynechala. Pripravte si koreniny a môžeme sa pustiť do varenia.
Screenshot_1.png
 postup  Keď bude mäso zatiahnuté stiahneme hrniec z ohňa a postupne pridáme podľa chuti korenie - mletú sladkú papriku, gulášové korenie, chipotle granule, čierne korenie. Všetko spolu dobre premiešame tak, aby sa mäso obalilo z každej strany s korením. Následne môžete vrátiť hrniec na oheň.
Screenshot_1.png
 varenie  Keď bude mäso zatiahnuté stiahneme hrniec z ohňa a postupne pridáme podľa chuti korenie - mletú sladkú papriku, gulášové korenie, chipotle granule, čierne korenie. Všetko spolu dobre premiešame tak, aby sa mäso obalilo z každej strany s korením. Následne môžete vrátiť hrniec na oheň.
Screenshot_1.png
 varenie  Teraz pridáme scedenú kyslú kapustu ( ak nie je veľmi kyslá, môžeme priliať opatrne aj šťavu). Pridáme nakrájanú klobásku, šampióny a sušenú papričku Ancho. Celé to opäť dobre premiešame. Podlejeme vodou, tak aby voda zakrývala kapustu a pomaly necháme variť. Samozrejme aj v tomto bode odporúčam premiešať a skontrolovať či sa neodparilo priveľa vody
Screenshot_1.png
 finále  Ak sú mäso aj kapusta už mäkke, vyberieme papričku Ancho, ktorá nám pekne zmäkla a pustila svoju chuť. Ešte raz poriadne premiešame kapustnicu a v prípade potreby ochutíme. V tejto fáze je už kapustnica hotová.




Páči sa Vám článok? Zdielajťe ho na