Recept
príprava Ako to už mám vo zvyku, pripravila som si všetky suroviny dopredu. Cibuľu som nakrájala najemno, klobásku na prúžky, mäso na malé kocky. Kapustu si tiež môžete dopredu scediť a v prípade, že je kyslá tak prepláchnuť. Ak ste zvyknutý tak môžete sušené šampióny dopredu namočiť, ja som tento krok vynechala. Pripravte si koreniny a môžeme sa pustiť do varenia.
postup Keď bude mäso zatiahnuté stiahneme hrniec z ohňa a postupne pridáme podľa chuti korenie - mletú sladkú papriku, gulášové korenie, chipotle granule, čierne korenie. Všetko spolu dobre premiešame tak, aby sa mäso obalilo z každej strany s korením. Následne môžete vrátiť hrniec na oheň.
varenie Keď bude mäso zatiahnuté stiahneme hrniec z ohňa a postupne pridáme podľa chuti korenie - mletú sladkú papriku, gulášové korenie, chipotle granule, čierne korenie. Všetko spolu dobre premiešame tak, aby sa mäso obalilo z každej strany s korením. Následne môžete vrátiť hrniec na oheň.
varenie Teraz pridáme scedenú kyslú kapustu ( ak nie je veľmi kyslá, môžeme priliať opatrne aj šťavu). Pridáme nakrájanú klobásku, šampióny a sušenú papričku Ancho. Celé to opäť dobre premiešame. Podlejeme vodou, tak aby voda zakrývala kapustu a pomaly necháme variť. Samozrejme aj v tomto bode odporúčam premiešať a skontrolovať či sa neodparilo priveľa vody
finále Ak sú mäso aj kapusta už mäkke, vyberieme papričku Ancho, ktorá nám pekne zmäkla a pustila svoju chuť. Ešte raz poriadne premiešame kapustnicu a v prípade potreby ochutíme. V tejto fáze je už kapustnica hotová.
