Údené CHIPOTLE granule  máte so zľavovým kódom lacnejšie o 30%. Nájsť ho môžete na našej  Facebook  stránke!


Chilli tatarský biftek

Uverejnené : 2018-04-14 21:17:35
Kategória : Recepty

cesta logo
Recept pripravila Dominika Kratochvílová

350-400g hovädzej sviečkovej
1 menšia cibuľa
1 strúčik cesnaku
1ČL Naga Bhut Jolokia mash
1PL kečupu
1ČL dijonskej horčice
kvapka worcestrovej omáčky
štipka mletého štvorfarebného korenia
vaječné žĺtky podľa počtu porcií

Postup


Cibulu očistíme a nakrájame na menšie kocky. Strúčik cesnaku očistíme a prelisujeme.

Hovädzie mäso naškrabeme ostrým nožom a dáme do misky. Ochutíme pripravenou cibuľou, cesnakom a dobre zamiešame. Potom pridáme 1PL kečupu, Naga Bhut Jolokia mash, dijonskú horčicu, kvapku worchestru, korenie a soľ. Zmes ešte raz dobre premiešame a v prípade potreby dochutíme korením alebo soľou. 

Pripravenú zmes rozdelíme na taniere po jednotlivých porciách. Uprostred každého urobíme jamku, do ktorej vložíme žĺtok surového vajíčka. 

Ako prílohu podávame hrianky z obľúbeného chleba, ktoré môžeme podľa chuti potrieť cesnakom. 

 TIP  Mäso by malo byť kvalitné. Chilli si môžete vybrať podľa vlastnej chuti.

Prajeme štipľavú dobrú chuť!

Recept


JE MIERNE PÁLIVÝ
JE JEDNODUCHÝ
TRVÁ 30 MINÚT
JE NA 4 PORCIE


Naga Bhut Jolokia

mash 

chipotle

 Vysvetlivky:  1dcl - deciliter / 100ml, KL - kávová lyžička / ČL - čajová lyžicka /PL - polievková lyžica

Páči sa Vám článok? Zdielajťe ho na