Čokoládový chilli baranček s Mulato vločkami

Uverejnené : 2018-03-13 18:11:13
Kategória : Recepty

cesta logo
Recept pripravila Dominika Kratochvílová, originál receptu nájdete TU

Nákupný košík


300g hladkej múky
1 ČL sóda bikarbóny
250 g margarínu
250 g cukru
4 vajcia
250 ml kyslej smotany
1 PL Mulato chilli vločky

na zdobenie
1 vaječný bielok
1 PL práškového cukru
1 ČL kakaového prášku 
strúhaná čokoláda

Postup


Najprv predhrejte rúru na 180°C. Formu na barančeka vymažte maslom a vysypte múkou.

V hlbokej miske rozmiešajte 250g margarínu so 4 vajíčkami a s 250g cukru, do vzniknutej zmesi prilejte kyslú smotanu a opäť poriadne premiešajte. Pridajte 300g hladkej múky, 1 ČL sódy bikarbóny, 1 ČL kakaového prášku, 1 PL Mulato chilli vločiek a dobre premiešajte, kým sa nevytvorí hladké tuhšie cesto, ktoré sa odlepuje od varešky.  

Naplňte cesto do pripravenej vymastenej a múkou vysypanej formy. Po naplnení potraste formou, aby sa cesto dostalo všade. Pečte v predhriatej rúre asi 30 minút. Tesne pred koncom doby pečenia pichnite do cesta drevené špáratko, ak ostane čisté, cesto je upečené.
Nechajte cesto vo forme poriadne vychladnúť (minimálne 4 hodiny) a potom ho jemne vyklopte z formy. Vyklopeného barančeka nechajte vychladnúť úplne. 

 VÝZDOBA  Vymiešajte bielko z 1 vajíčka s 1 PL práškového cukru a zo vzniknutej zmesi namaľujte očká. Do zvyšnej zmesi prisypte 1 ČL kakaového prášku a potrite ním telo barančeka. Posypte ho strúhonou čokoládou a následne ozdobte podľa vlastnej fantázie.


 TIP  Zo zeleného marcipánu môžete vytvarovať trávičku a využiť ako dekoráciu na tanieri.

Prajeme štipľavú dobrú chuť!

Recept


JE JEMNE ŠTIPĽAVÝ
JE JEDNODUCHÝ
TRVÁ 40 MINÚT
JE NA 4 PORCIE


Mulato

vločky 

mulato

 Vysvetlivky:  1dcl - deciliter / 100ml, KL - kávová lyžička / ČL - čajová lyžicka /PL - polievková lyžica

Páči sa Vám článok? Zdielajťe ho na