Diabolská pizza s indickou Naga Bhut Jolokia

Uverejnené : 2018-02-24 15:02:49
Kategória : Recepty

 Náročnejšie   2 porcie   čas 60 minút   rozpočet: 8€   Pálivosť 5/5   Slaný


cesta logo

Nákupný košík


500 g múky
250 ml vody
1 kocka droždia
2 lyžice olivového oleja 
soľ
100 g pikantnej klobásy
100 g tvrdého syra na strúhanie  
mleté korenie
1 plechovka lúpanych paradajok
1 cibuľa 
2 strúčiky cesnaku
oregano
bazalka
NAGA JOLOKIA vločky

Recept


 príprava  Najprv rozdrvte kocku droždia a spolu s vodou dajte robiť kvások. Keď bude kvások hotový prilejte ho do preosiatej múky, pridajte soľ, olej a vypracujte vláčne cesto. Nechajte ho hodinu na teplom mieste vykysnúť.

 postup  Kým cesto vykysne, pripravíte si základ. Olúpete cibuľu a osmažíte na oleji spolu s prelisovaným cesnakom. Pridáte konzervu lúpaných paradajok, čierne korenie, bazalku, oregáno, soľ a necháte spolu povariť.

 plnenie  Cesto si rozdelíte na dve rovnaké časti a vyvaľkáte do požadovaného tvaru. Potriete pripravenou paradajkovou omáčkou, ozdobíte na plátky nakrájanou klobásou, posypete vločkami Naga Bhut Jolokia, ozdobíte najemno nakrájanou cibuľou a cherry paradajkami, prípadne surovinami podľa vlastnej chuti. Nakoniec posypte strúhaným syrom.

 tvorenie  Pizzu pečte pri teplote 200 ° C asi 15 minút. Prajeme pálivú dobrú chuť!




Páči sa Vám článok? Zdielajťe ho na