Údené CHIPOTLE granule  máte so zľavovým kódom lacnejšie o 30%. Nájsť ho môžete na našej  Facebook  stránke!


Domáci chilli kečup s papričkami Pequin

Uverejnené : 2018-05-09 12:21:56
Kategória : Recepty

cesta logo
Recept pripravila Dominika Kratochvílová, originál receptu nájdete TU

1 kg paradajok (plne zrelé)
2 veľké cibule
2 strúčiky cesnaku
2PL olivového oleja
2ČL soli
100g hnedého kandizovaného cukru
120 ml octu z bieleho vína
10 kusov Pequin chilli papričiek
1PL Red Tabasco Mash

Postup


Všetky paradajky dôkladne umyte, nakrájajte pričom odstráňte stopku. Cibuľu spolu s cesnakom očistite a nakrájajte na drobno.

Do hrnca nalejte 2Pl oleja a dajte ho zohriať. Do horúceho oleja pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Chvíľku spolu restujte.

Po chvíli pridajte nakrájané paradajky a priveďte do varu. Keď bude zmes paradajok vrieť, pridajte 2ČL soli, 100g cukru, 120ml vinného octu a miešajte, kým sa cukor nerozpustí. Varte približne 20 minút na strednom ohni.

Kým sa nám zmes varí, nakrájajte papričky Pequin na menšie kusky, alebo rozdrvte v mažiari. Nakrájané papričky Pequin pridajte do paradajkovej zmesi spolu s 2PL Red Tabasco mashom a zmiešajte.

Paradajkovú zmes jemne rozmixujte ručným mixérom a následne prepasírujte cez sitko. Prepasírovanú zmes varte ešte pár minút na miernom ohni. Z času na čas premiešajte. Ochutnajte a prípadne dochuťte ešte podľa potreby. Hotový hustý kečup vložte do čistej sklenenej flaše, dobre ju zatvorte a nechajte odpočívať dole hlavou cca 5 minút.

 TIP  Kečup môžete pripraviť aj v menej pálivej podobe, stačí použiť jemnejšie odrody alebo potom ešte viac pálivejší kečup s viac pálivými papričkami.

Prajeme štipľavú dobrú chuť!

Recept


JE STREDNE PÁLIVÝ
JE JEDNODUCHÝ
TRVÁ 85 MINÚT
POČET ZÁVISÍ OD VEĽKOSTI FLIAŠ


Pequin

celé sušené 

chipotle

 Vysvetlivky:  1dcl - deciliter / 100ml, KL - kávová lyžička / ČL - čajová lyžicka /PL - polievková lyžica

Páči sa Vám článok? Zdielajťe ho na