Grilovaná zelená špargľa s Yellow Amarillo mash a slaninkou

Uverejnené : 2018-05-22 11:44:14
Kategória : Recepty

cesta logo
Recept pripravila Dominika Kratochvílová, originál receptu nájdete TU

1 kg zeleného špargle
plátky slaniny podľa počtu šparglí
olivový olej
5PL Yellow Amarillo mash
štipka soli

Postup


Kilo zelenej špargle najprv dôkladne umyje a odrežeme konce a následne špargle usušíme.

Do misky si vlejeme Yellow Amarillo mash a dôkladne v ňom obalíme špargle. Následne každú špargľu obalíme plátkom slaniny.  

Prehrejeme si gril a pre grilovanie špargle je najlepšie dať na gril platňu, aby špargle neprepadli ez rošt.Umiestnite rebierka na pripravený, horúci gril a grilujte približne na 5-7 minút z každej strany. Najprv prudko grilujeme cca 5 minút a potom na miernom ohni prikryté dusíme do mäkka cca 10 minút a keď bude špargľa mäkka môžeme zvýšiť oheň aby bola slaninka chrumkavá.

Podávame s ľahko opečenou bagetou a bielym vínom.

 TIP  Chilli mash si môžete zameniť podľa chuti za silnejší mash, alebo si pripraviť marinádu s chilli prášku.

Prajeme štipľavú dobrú chuť!

Recept


JE MIERNE PÁLIVÝ
JE JEDNODUCHÝ
TRVÁ 15 MINÚT
JE NA 4 PORCIE


Yellow Amarillo

mash 

scotch bonnet

 Vysvetlivky:  1dcl - deciliter / 100ml, KL - kávová lyžička / ČL - čajová lyžicka /PL - polievková lyžica

Páči sa Vám článok? Zdielajťe ho na