Super ostré domáce chipsy

Uverejnené : 2018-04-14 14:44:06
Kategória : Recepty

cesta logo
Recept pripravila Dominika Kratochvílová, originál receptu nájdete TU

12 veľkých zemiakov
olej
12 ČL chilli prášku S17 Teja
soľ podľa chuti
12 ČL mletej sladkej papriky

Postup


Ošúpte zemiaky a nakrájajte na rovnaké tenké plátky. Môžete použiť strúhadlo šalátové na uhorky alebo elektrický krájač na chlieb.

V miske zmiešajte 12 ČL chilli prášku S 7 Teja, 12 ČL mletej sladkej papriky, soľ. Rúru si predhrejte na 150°C. Do hlbšej misky vlejte olej.

Pripravte si plech, ktorý si dáte papier na pečenie. Namočte plátky zemiakov do oleja, vložte do zmesi korenia (obidve strany), vyberajte a znova namočte do oleja. Poukladajte obalené plátky na plech a dajte piecť do rúry. Pečieme 9 minút a necháme vychladnúť 2 minúty. Potom ho vložte späť do rúry a pečte, až budú pekne hnedé.

Chipsy nechajte jemne vychladnúť a môžete podávať.

 TIP  Výborne sa k ním hodí jogurtový dip.

Prajeme štipľavú dobrú chuť!

Recept


JE MIERNE PÁLIVÝ
JE JEDNODUCHÝ
TRVÁ 32 MINÚT
JE NA 4 PORCIE


"S17" Teja chilli

prášok 

green haba

 Vysvetlivky:  1dcl - deciliter / 100ml, KL - kávová lyžička / ČL - čajová lyžicka /PL - polievková lyžica

Páči sa Vám článok? Zdielajťe ho na