Jahodové čatní s "S4" Teja chilli

Uverejnené : 2018-05-30 16:31:56
Kategória : Recepty

cesta logo
Recept pripravila Dominika Kratochvílová, originál receptu nájdete TU

1500 gramov jahôd
350 g cukru
1/2 lyžičky soli
3 veľké šalotky
1 kus zázvoru, veľkosť palca
300 ml octu (octový med alebo ocot z bieleho vína)
1ks škorice celej
2 chilli papričky S4 Teja

Postup


Umyte jahody a nechajte ich dobre vysušiť. Odstráňte zelenú stonku a nakrájajte ich na väčšie kúsky. Zmiešajte v hrnci s cukrom a soľou a nechajte asi 1 hodinu odpočívať.

Medzitým očistite šalotku a nakrájajte na veľmi malé kocky. Chilli papričky S4 Teja nakrájajte na menšie kúsky. Očistite zázvor a tiež nakrájajte na veľmi malé kocky. Nakrájané suroviny pridajte k jahodám. Pridajte celú škoricu a 300ml octu. 

Nechajte raz prevariť a potom pomaly varte pri veľmi nízkej teplote. Môže to trvať až 2 - 3 hodiny. Pravidelne premiešajte. Keď hmota začne hustnúť, môže sa ľahko pripáliť.

Odstráňte škoricu a ešte horúce čatní naplňte do malých zaváraninových fliaš. Okamžite zatvorte poháre a nechajte ich vychladnúť hore dnom.

 TIP  Čatní chutí výborne so syrom a bielym mäsom. Toto množstvo sa zmestí do 8 veľmi malých zaváraninových fliaš.

Prajeme štipľavú dobrú chuť!

Recept


JE MIERNE PÁLIVÝ
JE JEDNODUCHÝ
TRVÁ 90 MINÚT
JE NA 8 MENŠÍCH FLIAŠ


"S4" Teja

celé sušené

scotch bonnet

 Vysvetlivky:  1dcl - deciliter / 100ml, KL - kávová lyžička / ČL - čajová lyžicka /PL - polievková lyžica

Páči sa Vám článok? Zdielajťe ho na