OZNAM  Vážení zákazníci. Skladové zásoby sa nám veľmi rýchlo míňajú a už čoskoro budú najobľúbenejšie produkty a balíčky vypredané.
Ak máte o produkty záujem, nečakajte s rozhodnutím príliš dlho.


Kuracie prsia so Scotch Bonnet a údeným Chipotle

Uverejnené : 2017-10-04 16:11:01
Kategória : Recepty

 Jednoduchý   4 porcie   čas 90 minút   rozpočet 10€   Pálivosť 2/5   Mäsový 


cesta logo

Nákupný košík


500g kuracie prsia
hladká múka na obalovanie
2 lyžice Scotch Bonnet alebo Chipotle mash
2 väčšie cibule
200 ml vývar
mletá sladká paprika
mleté čierne korenie
1 strúčik cesnaku
1 lyžica masla

Recept


 príprava  Kuracie prsia rozkrojíme na pásiky a osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, mletou paprikou a lyžicami Scotch Bonnet mashom alebo Chipotle mashom. Takto marinádované mäso necháme postáť v chladničke.

 príprava  Kým mäso oddychuje v chladničke, pripravíme si prílohu, v našom prípade ryžu. Dáme ju klasickým spôsobom variť.

 postup  Po približne 30 minútach vyberieme kuracie prsia s chladničky, obalíme ich v hladkej múke. Obalené prsia potom vkladáme do rozpáleného oleja. Opekáme ich poriadne z každej strany približne 3 minúty a potom ich vyberieme s výpeku

 varenie  Do výpeku vsypeme nakrájanú cibuľu a dobre ju orestujeme, ak nám zostala zmes s chilli v ktorej sme obalovali mäso môžeme pridať k cibuli. Prilejeme vývar, dobre premiešame a povaríme. Podľa vlastnej úvahy môžeme pridať aj nejaké sušené bylinky (oregano, provensálske, pažitku, cibuľovú vňať ap.). Pred dokončením pridáme na zjemnenie do šťavy maslo a prelisovaný cesnak. Samozrejme, ak treba doplniť tekutinu, urobíme to. Vložíme opečené mäso a cca 5 minút necháme prevariť. 

 finále  Podávame s ryžou a zeleninovým šalátom. Prajem dobrú chuť ;)




Páči sa Vám článok? Zdieľajte ho na