Nákupný košík
500g kuracie prsia
hladká múka na obalovanie
2 lyžice Scotch Bonnet alebo Chipotle mash
2 väčšie cibule
200 ml vývar
mletá sladká paprika
mleté čierne korenie
1 strúčik cesnaku
1 lyžica masla
Recept
príprava Kuracie prsia rozkrojíme na pásiky a osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, mletou paprikou a lyžicami Scotch Bonnet mashom alebo Chipotle mashom. Takto marinádované mäso necháme postáť v chladničke.
príprava Kým mäso oddychuje v chladničke, pripravíme si prílohu, v našom prípade ryžu. Dáme ju klasickým spôsobom variť.
postup Po približne 30 minútach vyberieme kuracie prsia s chladničky, obalíme ich v hladkej múke. Obalené prsia potom vkladáme do rozpáleného oleja. Opekáme ich poriadne z každej strany približne 3 minúty a potom ich vyberieme s výpeku.
varenie Do výpeku vsypeme nakrájanú cibuľu a dobre ju orestujeme, ak nám zostala zmes s chilli v ktorej sme obalovali mäso môžeme pridať k cibuli. Prilejeme vývar, dobre premiešame a povaríme. Podľa vlastnej úvahy môžeme pridať aj nejaké sušené bylinky (oregano, provensálske, pažitku, cibuľovú vňať ap.). Pred dokončením pridáme na zjemnenie do šťavy maslo a prelisovaný cesnak. Samozrejme, ak treba doplniť tekutinu, urobíme to. Vložíme opečené mäso a cca 5 minút necháme prevariť.
finále Podávame s ryžou a zeleninovým šalátom. Prajem dobrú chuť ;)