Lososový burger so sladkou chilli majonézou

Uverejnené : 2018-04-05 09:48:11
Kategória : Recepty

cesta logo
Recept pripravila Dominika Kratochvílová, originál receptu nájdete TU

Nákupný košík


125 ml rastlinného oleja
1 vajíčko
1 ČL horčice
soľ a korenie
3 PL Scotch Bonnet mash
500g filé z lososa
1 Limetka
1/2 červenej cibule
6 stoniek koriandrovej zelene
1-2 ČL Kari pasty 
1-2 ČL Sójovej omáčky 
4 plátky chleba
4 listy šalátu 

Postup


Ako prvé si pripravíme chilli majonézu. Do vysokej misky pridajte olej, vajce, horčicu, soľ a korenie. Zo zmesi pomaly vymiešajte krémovú majonézu s ručným mixerom. Keď je vymiešaná, prilejte 1 a 1/2 PL Scotch Bonnet mashu a poriadne zamiešajte.

Umyte lososa a vysušte, nakrájajte na kusky a tie potom roztlačte vidličkou. Nakrájajte 1/2 cibule na drobno. Limetku poriadne umyte a z pólky limetky nástruhajte kôrku. Umyte zelené listy koriandra, osušte, odrežte hrubé stonky a nakrájajte zvyšok. Dajte do hlbokej misky cibuľu, limetovú kôru, koriander, kari pastu, sójovú omáčku, zvyšnú 1 a 1/2 PL Scotch Bonnet mashu a roztlačený losos a mixujte v mixeri len krátko.

V panvici zohrejte olej. Kým sa olej zohrieva, vytvarujte z lososového mixu nie veľmi hrubé faširky, tak aby ste mali na 4 hamburgery a smažte 10-12 minút na strednom ohni z oboch strán. Medzitým si opečte v hriankovači krajce chleba do chrumkava.

 FINÁLE  Opečené chlebíky potrite chilli majonézou, pridajte šalátové listy, opečené lososové fašírky a môžete podávať spolu so zeleninovým šalátom.

 TIP  Zvyšnú majonézu môžete použiť na zeleninový šalát.

Prajeme štipľavú dobrú chuť!

Recept


JE ŠTIPĽAVÝ
JE JEDNODUCHÝ
TRVÁ 47 MINÚT
JE NA 4 PORCIE


Scotch Bonnet 

mash

birds eye

 Vysvetlivky:  1dcl - deciliter / 100ml, KL - kávová lyžička / ČL - čajová lyžicka /PL - polievková lyžica

Páči sa Vám článok? Zdielajťe ho na