Ohnivý burger s Carolina Reaper

Uverejnené : 2017-09-06 19:42:47
Kategória : Recepty

cesta logo
Recept pripravila Dominika Kratochvílová

340g mletej roštenky
340g mletej sviečkovej
1ČL Carolina Reaper mash
2 ČL pretlačeného cesnaku
¼ šálku nadrobno nakrájanej cibule
12 žemličiek na hamburger rozrezaných napoli
2ČL rozpusteného masla na potretie žemličiek
6 plátkov slaniny

Postup


V hlbokej miske zmiešajte mäso z prednej roštenky, sviečkovú, cesnak, cibuľu, lyžičku soli, pol lyžičky korenia a zmes jemne, ale dôkladne premiešajte. Pomocou lyžice na zmrzlinu rozdeľte zmes na 12 malých asi 50 gramových guličiek. Z týchto guličiek potom pomocou rúk vytvarujte fašírky, ktoré budú merať v priemere asi 7 cm, a budú na hrúbku tenšiu ako 1 centimeter oleja.

Položte fašírky na tanier a zakryte ich potravinovou fóliou. Nechajte odpočívať a dajte chladiť najmenej jednu hodinu, maximálne ale cez noc, aby sa prepojili všetky chute.

Predhrejte gril na vysokú teplotu a jemne potierajte žemličky na hamburgery rozpusteným maslom. Zabaľte žemličky do alobalu a dajte do najchladnejšej časti grilu, aby sa nahriali, zatiaľ budete grilovať mäso. Aby ste mali mäso stredne prepečené, grilujte ho asi 2 minúty z obidvoch strán. Premiestnite je do nahriatych žemličiek a ozdobte kúskami chrumkavej slaniny. Hamburgery podávajte za tepla.

CUpečené fašírky premiestnite do nahriatych žemličiek a ozdobte kúskami chrumkavej slaniny a zeleninou podľa vlastného výberu. Hamburgery podávajte za tepla

 TIP  Ak si netrúfate na až takto pálivý burger, môžete si vybrať aj menej pálivý mash..

Prajeme štipľavú dobrú chuť!

Recept


JE PÁLIVÝ
JE JEDNODUCHÝ
TRVÁ 30 MINÚT
JE NA 4 PORCIE


Carolina Reaper

mash 

green haba

 Vysvetlivky:  1dcl - deciliter / 100ml, KL - kávová lyžička / ČL - čajová lyžicka /PL - polievková lyžica

Páči sa Vám článok? Zdielajťe ho na