OZNAM  Vážení zákazníci. Skladové zásoby sa nám veľmi rýchlo míňajú a už čoskoro budú najobľúbenejšie produkty a balíčky vypredané.
Ak máte o produkty záujem, nečakajte s rozhodnutím príliš dlho.


Pečené rebierka na mede, zázvore a chilli

Uverejnené : 2017-09-06 19:15:23
Kategória : Recepty

 Jednoduchý   4 porcie   čas 15 minút + marinovanie   10€ rozpočet   Pálivosť 2/5   Mäsový 


cesta logo

Nákupný košík


1,5 – 2 kg bračových rebierok
2 cm kúsok zázvoru
2 cm kúsok zázvoru
2 polievkové lyžice Chipotle mash
2 polievkové lyžice worchestru
4 bobule čučoriedok
1 polievková lyžice citrónovej šťavy
3 polievkové lyžice tekutého medu
štipka celej rasce
soľ

Recept


 príprava  Zázvor očistímea nastrúhame najemno. Cesnak na drobné kúsky.

 postup  Obidve dáme do misky, v ktorej budeme pripravovať marinádu. K cesnaku a zázvoru pridáme lyžice Chipotle mashu, worchestra, čučoriedky a citrónovú šťavu.  Prilejeme trochu vody a marinádu dobre zamiešame. Potom pridáme med a znovu zamiešame.

priprava  Hotovou marinádou z oboch strán potrieme pripravené rebierka. Prikryjeme ich potravinárskou fóliou a necháme v chladku 2-3 hodiny odležať. Zbytok marinády odložíme. Rebierka ľahko osolíme a posypeme rascou.
Potom vložíme do pekáča, podlejem trochou vody, pekáč prikryjeme a dáme do predhriatej rúry.

 príprava  Pečieme asi 70 minút pri teplote 170 – 175 °C. Potom pekáč vyberieme z trúby a rebierka otočíme na druhú stranu a dôkladne potrieme marinádou. Odklopený pekáč dáme späť do trúby a odkryté rebierka ešte asi 30 minút dopekáme pri rovnakej teplote 170 – 175 °C a zapneme teplovzdušný režim.

 finále  Podávame s čerstvým chlebom alebo so zemiakmi. Prajem štipľavú dobrú chuť ;)




Páči sa Vám článok? Zdieľajte ho na