Pikantná hubová omáčka so Scotch Bonnet mash

Uverejnené : 2018-09-13 10:38:12
Kategória : Recepty

cesta logo
Recept pripravila Dominika Kratochvílová

200 g čerstvých húb
2 PL masla
3 PL olivového oleja
5 PL smotany na varenie
mleté čierne korenie
soľ
2 PL Scotch Bonnet mash mash
Mäso na steak podľa vlastného výberu

Postup


Huby očistite a nakrájajte na plátky. Mäso si nakrájame na 2 až 3cm steaky, ktoré následne osolíme a okoreníme.

Steaky opekajte z každej strany 4 až 5 minút tak, aby ostali vnútri šťavnaté (medium). Upečené steaky odložte oddychovať na tanier a prikryte ich alobalom.

Do výpeku vložte nakrájané huby, podľa potrebyosoľte, okoreňte, pridajte 2PL Schotch Bonnetu a duste do mäkka asi 10 minút. Potom pridajte smotanu, premiešajte a po 3 minútach omáčku odstavte.

Ešte teplé steaky polejte priravenou hubovou omáčkou.

 TIP  Podávajte poliate teplou omáčkou s bagetou alebo s hriankou.

Prajeme štipľavú dobrú chuť!

Recept


JE PÁLIVÝ
JE JEDNODUCHÝ
TRVÁ 30 MINÚT
JE NA 4 PORCIE


Scotch Bonnet

mash

green jalapeno

 Vysvetlivky:  1dcl - deciliter / 100ml, KL - kávová lyžička / ČL - čajová lyžicka /PL - polievková lyžica

Páči sa Vám článok? Zdielajťe ho na