Plnené grilované šampiňóny s Kashmiri chilli

Uverejnené : 2018-07-09 11:28:23
Kategória : Recepty

cesta logo
Recept pripravila Dominika Kratochvílová

4 veľké šampiňóny
4ks Kashmiri celé sušené
100g šunky prosciutto
50g strúhaného parmezánu
4 strúčiky cesnaku
2 PL nasekané čerstvé oregáno
olivový olej
soľ, čierne korenie

Postup


Očistite šampiňóny, ostráňte nožičky, ktoré si následne na drobno nakrájajte. Rovnako nakrájajte prosciutto, prelisujte cesnak, nakrájajte Kashmiri chilli papričky na menšie kolieska. Dajte zohriať gril na strednú teplotu.

V hlbokej miske zmiešajte nakrájané šampiňóvé nožičky, prosciutto, nasekané oregáno, prelisovaný cesnak, nastrúhaný parmezán, soľ, mleté čierne korenie a pár kvapiek olivového oleja. Následne nakvapkajte par kvapiek oleja do klobúčikov a naplňte až po vrch.

Rozohriate rošty potrite olejom, a naukladajte na ne plnené klobúčiky a grilujte cca 15 minút.

Podávajte buď samostatne so zeleninovým šalátom, alebo ako prílohu ku grilovanému mäsu spolu s čerstvou bagetou.

 TIP  Môžete použiť aj menej alebo viac pálivé chilli papričky.

Prajeme štipľavú dobrú chuť!

Recept


JE MIERNE PÁLIVÝ
JE JEDNODUCHÝ
TRVÁ 30 MINÚT
JE NA 2 PORCIE


Kashmiri

celé sušené

scotch bonnet

 Vysvetlivky:  1dcl - deciliter / 100ml, KL - kávová lyžička / ČL - čajová lyžicka /PL - polievková lyžica

Páči sa Vám článok? Zdielajťe ho na