Špíz z bravčovej panenky so Scotch Bonnet mash

Uverejnené : 2018-05-10 12:20:33
Kategória : Recepty

cesta logo
Recept pripravila Dominika Kratochvílová

500 g bravčovej panenky
2 PL Scotch Bonnet mash
1 ČL oregana
1/2 ČL rozmarínu
1 - 2 strúčiky cesnaku
šťava z 1 citróna
4 PL olivového oleja
mleté farebné korenie
1 veľká červená paprika
1 cuketa
8 - 12 cherry paradajok
1 cibuľa
8 - 10 šampiňónov

Postup


Bravčovú panenku nakrájame na rovnako veľké kocky o hrane cca 2-3 cm. Z oregana, rozmarínu, Scotch Bonnet mashu, cesnaku, citrónovej šťavy, oleja a mletého korenia vyrobíme marinádu.

Kocky panenky naložíme do marinády na 1 hodinu a uložíme do chladu. Cuketu a papriku nakrájame na podobne veľké kusy, šampiňóny prekrojíme, paradajky ponecháme vcelku. 

Mäso vyberieme z chladu, pripravíme kovové špízy alebo môžeme použiť drevené špajdle. Striedavo napichujeme mäso s kúskami zeleniny a šampiňónov. Gril rozpálime na strednú teplotu na nepriame grilovanie. Špízy grilujeme po dobu 10 - 15 minút, priebežne otáčame kým sa na mäse nevytvoria zlatohnedé mriežky

Špízy podávame teplé so zeleninovou oblohou a pečivom

 TIP  Panenku môžete vymeniť aj za kuracie mäso a zeleninu doplniť podľa vlastnej chuti.

Prajeme štipľavú dobrú chuť!

Recept


JE PÁLIVÝ
JE JEDNODUCHÝ
TRVÁ 30 MINÚT
JE NA 4 PORCIE


Scotch Bonnet

mash 

scotch bonnet

 Vysvetlivky:  1dcl - deciliter / 100ml, KL - kávová lyžička / ČL - čajová lyžicka /PL - polievková lyžica

Páči sa Vám článok? Zdielajťe ho na