Steaky z vysokej roštenky s chilli marinádou

Uverejnené : 2017-09-06 19:48:27
Kategória : Recepty

 Jednoduchý   4 porcie   čas 8 minút + marinovanie   15€ rozpočet   Pálivosť 5/5   Mäsový 


cesta logo

Nákupný košík


4 x 250g steak z vysokej roštenky ( 2,5 cm na výšku)
2 štipky rasce celej
2 lyžice Trinidad Scorpion Moruga mash
1 štipka paprika sladká mletá červená
1 štipka morskej soli
1 štipka mletého čierneho korenia
1 pohár olivový olej extra panenský

Recept


 príprava  Marináda: Na suchej panvici si opražíme rascu celú. Následne vložíme do misky opraženú rascu, trinidad scorpion moruga mash, mletú papriku, soľ, čierne korenie, extra panenský olivový olej a všetko dôkladne premiešame.

 postup  Do steakov z vysokej roštenky votrieme olej a rovnomerne ich potrieme marinádou. Je dôležité aby marínada bola naozaj z každej strany. Takto pripravené steaky vložíme do misky, zakryjeme mikrotenovou fóliou a nechame ich 20-30 minút odpočívať pri izbovej teplote. 

 varenie  Zatiaľ pripravte gril. Na zohriaty rošt položíme steaky a grilujeme ich pod zavretým vekom.

 varenie  Otočíme ich len raz. Pre stupeň prepečenia medium-rare počítajte s grilovaním 6-8 minút..

 finále  Potom ich položte na tácku a nechajte 3-5 minút v kľude. Servírujte teplé s čerstvým zeleninovým šalátom, pečenými zemiačikmi a dresingom. Prajem štipľavú dobrú chuť ;)




Páči sa Vám článok? Zdielajťe ho na