PORADÍME, ktoré prevedenie chilli si vybrať

Uverejnené : 2017-11-09 12:48:44
Kategória : Zaujímavosti

 chillizóna   zaujímavosť  

Milujeme chilli. V našej ponuke nájdete iba chilli papričky, o ktorých vieme veľa. Keďže sa s Vami stretávame v našom obchode v Bratislave, vieme, že hlavne pre neskúseného človeka môže byť správny výber doslova veda. Preto sme tu my, aby sme Vám poradili. Najčastejšou otázkou našich zákazníkov je jednoznačne, problém s výberom správnej formy. Odrodu si už viete vybrať podľa štipľavosti, ale kedy vybrať mash a kedy vločky? Preto sme Vám spísali pár našich odporúčaní:

varenie

Celé sušené papričky

 použitie  Celé papričky sa používajú na všetko. Môžu sa krájať, sekať, mlieť, jednoducho ich použijete ako Vám najviac vyhovujú. Aby sme však z celých sušených papričiek dostali čo najviac chuti, my ich odporúčame na varenie. Najčastejšie sa pridávajú do cibuľového základu, alebo v procese varenia do gulášov, perkeltov, a mnohých iných jedál. Niektoré odrody sú vo forme celých papričiek vhodné aj na plnenie.
Screenshot_1.png

Vločky a granule

 použitie  Chilli papričky sú drvené na menšie kúsky vo forme vločiek (väčšie) a granúl (menšie). Táto forma chilli korenia sa stala veľmi populárna hlavne v spojených štátoch, kde je dokonca štandardne na stoloch vedľa soli a čierneho korenia. Vo vločkách je často vysoký podiel semiačok. Drvené chilli môžete použiť ľubovoľne k príprave jedál. My ich však odporúčame pri vareni hlavne do jedál, kde by ich malo byť vidieť. Šaláty, grilované mäso, alebo tiež rôzne omáčky a marinády.
Screenshot_1.png

Tekutý mash

 použitie  Mash je niečo podobné ako pyré. Nie je to ochutená omáčka ani kvapky, ale plnohodnotný produkt, ktorý obsahuje celé papričky. Hneď po zbere rozsekané chilli papričky, naložené do soli a fermentované 2-6 mesiacov. Soľ slúži ako jediný konzervant, takže vo fľaštičke nenájdete žiadne éčka a podobné látky. Mash je určený na varenie, pričom treba rátať s už mierne slanou chuťou.  
Screenshot_1.png

Mletý prášok

 použitie  Prášky sú vhodné pre svoju rýchlosť. Rýchlo ochutíte jedlo, nie je potrebné žiadne varenie ani iná úprava. Len otvoríte a môžete si svoje chilli nasypať priamo na jedlo alebo do jedla. Výborné hlavne pre chilli jednotlivcov, ktorý obľubujú štipľavé jedlo, ale zbytok rodiny touto záľubou až tak neovplýva. Tiež je to vhodný spôsob ako okoreniť jedlo pri varení tak, aby Vám v jedle nezostali žiadne veľké kusy chilli papričiek alebo semienka.

Ak by ste však aj napriek týmto radám mali akúkoľvek otázku k výberu, alebo by ste potrebovali pomôcť, neváhajte a spojte sa s cez chat (vpravo dole), alebo telefonicky 0940/ 735 352, prípadne nám napíšte na info@thechillidoctor.sk a taktiež môžete využiť správu na našej stránke na sociálnej sieti Facebook.





Páči sa Vám článok? Zdielajťe ho na