Údené CHIPOTLE granule  máte so zľavovým kódom lacnejšie o 30%. Nájsť ho môžete na našej  Facebook  stránke!


Vegetarianské chilli con carne

Uverejnené : 2018-04-02 12:22:39
Kategória : Recepty

cesta logo
Recept pripravila Dominika Kratochvílová, originál receptu nájdete TU

250 g červenej šošovice
1 plechovka fazule
1 plechovka kukurice
1 cibuľa
2 veľké zemiaky
1 balenie pasírovaných paradajok
2 strúčiky cesnaku
1250 ml zeleninového bujónu
mletá sladká paprika
kari korenie
soľ a mleté čierne korenie
1PL Birds Eye prášok

Postup


Nadrobno nakrájajte cibuľlu a prelisujte 2 strúčiky cesnaku. Zemiaky očistite a nakrájajte na malé kocky. Opláchnite červenú šošovicu.

Do hlbšej panvice dajte zohriať olej. Do zohriateho oleja pridajte nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak a nechajte smažiť do zlatova.  Následne pridajte opláchnutú šošovicu a na kocky nakrájané zemiaky a zalejte zeleninovým vývarom. Nechajte to celé spolu variť 20-25 minút. Kým zemiaky nebudú mäkke.

Zlejte šťavu z kukurice aj z fazule a pridajte do panvice k zemiakom a k šošovici.  Prilejte pasírované paradajky, dochuťte soľou, mletým korením, kari korením, mletou sladkou paprikou a 1PL Birds Eye prášku. 

Premiešajte a nechajte prevariť ešte 5 minút. Podávajte s ryžou alebo s čerstvým pečivom. 

 TIP  Ak máte chuť na skutočne ostré chilli con carne pridajte Naga prášok alebo Carolina Reaper.

Prajeme štipľavú dobrú chuť!

Recept


JE MIERNE PÁLIVÝ
JE JEDNODUCHÝ
TRVÁ 30 MINÚT
JE NA 4 PORCIE


Birds Eye

prášok 

naga

 Vysvetlivky:  1dcl - deciliter / 100ml, KL - kávová lyžička / ČL - čajová lyžicka /PL - polievková lyžica

Páči sa Vám článok? Zdielajťe ho na