OZNAM  Vážení zákazníci. Skladové zásoby sa nám veľmi rýchlo míňajú a už čoskoro budú najobľúbenejšie produkty a balíčky vypredané.
Ak máte o produkty záujem, nečakajte s rozhodnutím príliš dlho.


Zapekané zemiaky s cuketou a s S4 chilli papričkami

Uverejnené : 2018-03-28 14:38:44
Kategória : Recepty

cesta logo
Recept pripravila Dominika Kratochvílová, originál receptu nájdete TU

500 g zemiakov
1 cuketa
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
2 mrkvy
2 papriky (žltá a červená)
10dkg slaniny
S4 chilli papričky
3 vajcia
100 ml mlieka
1/2 šálky kyslej smotany
1 PL Parmezán (Grana padano)
1 ks syru Mozzarella
3 PL petržlenovej vňate
soľ, mleté čierne korenie

Postup


Rúru si predhrejte na 190 stupňov a medzitým dajte variť 500g zemiakov v šupke. Kým sa zemiaky varia očistite si cibuľu a nakrájame na malé kúsky. Slaninu nakrájajte na malé kocky. Papričky Prik Jin Da si tiež nakrájajte na menšie kúsky. Mrkvu a cuketu nakrájajte na tenké kolieska, červenú a žltú papriku na tenké pásiky.

Do hlbšej panvice dajte zohriať olivový olej. Do zohriateho oleja pridajte slaninové kocky spolu s cibuľou a s nakrájaným chilli a nechajte opekať. Pridajte nakrájanú zeleninu (kolieska mrkvy, cukety, a pásiky žltej aj červenej papriky), pridajte prelisovaný cesnak a spolu restujte cca 10 minút. Uvarené zemiaky ešte za tepla ošúpte a nakrájajte na kolieska.

Zmiešajte vajcia s mliekom a kyslou smotanou a dochuťte soľou, korením, strúhaným parmezánom a nasekaným petržlenom. Zapekaciu misu vymastite poriadne aj po okrajoch a začnite postupne ukladať na spodok najprv kolieska zemiakov, na to navrstvite opekanú zeleninovú slaninovú zmes, opäť zemiaky, opäť zeleinovo slaninovú vrstvu a ukončite to poslednou vrstvou zemiakov. Na poslednú vrstvu nalejte zmes s mlieka, kyslej smotany, strúhaného parmezánu. Nakoniec poukladajte na poliate zemiaky nakrájanú mozarellu a zakryte zapekaciu misu alobalom a dajte piecť na 30minút. 5 minút pred koncom odstráňte alobal a nechajte dopekať dozlata. 

5 minút pred koncom odstráňte alobal a nechajte dopekať dozlata. 


 TIP  Podávajte so zeleninovým šalátom a jogurtovým dipom. Cuketu môžete zameniť aj za inú zeleninu prípadne doplniť k nej inú podľa vlastnej chuti.

Prajeme štipľavú dobrú chuť!

Recept


JE JEMNE PÁLIVÝ
JE JEDNODUCHÝ
TRVÁ 45 MINÚT
JE NA 4 PORCIE


S4 chilli papričky

celé sušené 

naga

 Vysvetlivky:  1dcl - deciliter / 100ml, KL - kávová lyžička / ČL - čajová lyžicka /PL - polievková lyžica

Páči sa Vám článok? Zdieľajte ho na