CHILLI BALÍČEK Šéfkuchár

Len ozajstný šéfkuchár ocení jednoduché používanie mashu, ktorým rýchlo a chutne ochutí každé jedlo. Či už robí guláš, mäso alebo zeleninu na šťave, alebo výbornú marinádu. 

Všetko jednoducho a rýchlo ochutíte tými najlepšími mashmi z celého sveta. 

More details

Momentálne vypredané

30,23 € s DPH

  • Bežné balenie
  • Darčekové balenie

"Mash sú hneď po zbere rozsekané papričky naložené do soli a fermentované 3-6 mesiacov."


Meter stiplavosti

CHILLI BALÍČEK: Šéfkuchár

V tomto balíčku sa nájde len pár ľudí. Nakupuje u nás mnoho výborných šefkuchárov. Chcú zmenu. Chcú prášky, vločky, sušené. Ale aj tak pri každom rozhovore o zmene, skončíme vždy pri tomto balíčku.:


Screenshot_1.png

Carolina Reaper mash so semiačkami 100ml taiwan.png

 Pálivosť: 5+  Carolina Reaper je hybridná čili paprička druhu Capsicum chinense, ktorú v roku 2012 vypestoval Ed Currie v meste Rock Hill v južnej Karolíne pod pôvodným označením HP22B. Tento hybrid vznikol krížením papričiek Bhut Jolokia a červeného Habanera.
Screenshot_1.png

Naga Bhut Jolokia mash so semiačkami 100ml usa.png

 Pálivosť: 5  Naga Bhut Jolokia je chilli paprička dosahujúca pálivosť až 1 041 427 SHU. Do roku 2007 bola označená za najštipľavejšiu papričku v Guinnessovej knihe rekordov s pálivosťou 1 001 304 SHU. Jedná sa o medzidruhového kríženca z Bangladéša a severovýchodnej Indie. Skrížením papričiek druhu chinense a frutescens. Možno ju tiež nájsť na Srí Lanke, kde je známa ako Nai Mirris (Cobra chilli).
Screenshot_1.png

Scotch Bonnet mash so semiačkami 200ml costa rica.png

 Pálivosť: 4  Scotch Bonnet je odrodou Habanera a teda patrí medzi Capsicum chinense. Zvyčajne obsahuje medzi 100 000 - 350 000 Scovilleho jednotiek pálivosti (SHU). Pre papričku Scotch Bonnet je typická Habanero aróma, ktorá Vás ihneď upúta. Má sladšiu chuť a podsaditejší tvar, odlišný od svojho bratranca Habanera, s ktorým si Scotch Bonnet môžeme ľahko pomýliť.
Screenshot_1.png

Red Habanero mash so semiačkami 200ml peru.png

 Pálivosť: 3  Red Habanero je odroda Capsicum chinense. Jej názov je odvodený zo španielskeho pomenovania Havany a jednou z viacerých pálivejších papričiek. Nezrelé Habanera sú zelené, ale v priebehu dozrievania menia svoju farbu. Môžeme vidieť Habanera oranžové a červené, ale aj biele, hnedé a ružové papričky. Pálivosť papričky a jej delikátna chuť z nej robí veľmi žiadanú a populárnu prísadu do omáčok a jedál.
Screenshot_1.png

Red Cayenne mash so semiačkami 200ml peru.png

 Pálivosť: 2  Chilli papričky Red Cayenne známe tiež ako kajenské korenie sú rodu capsicum annuum, do ktorého patria napríklad aj papričky Jalapeňo. Chilli paprička nesie názov po meste Cayenne vo Francúzskej Guyane.
Screenshot_1.png

Chipotle mash so semiačkami 200ml costa rica.png

 Pálivosť: 2  Chipotle je výraz pochádzajúci z jazyka nahuatl a znamená údená chilli paprička. Sušená a údená paprička Jalapeno, ktorá sa používa predovšetkým v mexickej kuchyni a v kuchyniach, ktoré s ňou sú inšpirované, ako je napríklad Tex-Mex. V ich chuti sa pálivosť pôvodných papričiek spája s údenou príchuťou dymu. Až donedávna sa údené papričky Chipotle objavovali prevažne na trhoch v strednom a južnom Mexiku. S tým, ako rástla ich popularita v zahraničí, najmä v USA a v Kanade, začala sa výroba a spracovanie papričiek Jalapeno rozširovať aj do severných oblastí Mexika, aby mohol byť lepšie zásobovaný juhozápad Spojených štátov. Pálivosťou je porovnateľná s francúzskou papričkou Espelette, mexickú Guajillo, maďarskú feferónkou alebo s omáčkou Tabasco.
Screenshot_1.png

Red Jalapeno mash bez semiačok 200ml peru.png

 Pálivosť: 2  Papričky Jalapenos sú pôvodom z Mexika. Svoje meno majú podľa hlavného mesta mexického štátu Veracruz Jalapa (španielsky), ale pôvod slova je z aztéckeho Xalapa. Jedná sa pravdepodobne o najpopulárnejšiu papričku na americkom kontinente. Jalapenos sú malé až stredne veľké chilli papričky známe svojou výbornou pálivou chuťou. V porovnaní s ostatnými papričkami sú mierne pálivé. Údená a vysušená paprička Jalapeno je známa ako Chipotle. Na Chipotle sa spracováva približne 20% celkovej produkcie Jalapenos. Jalapenos sa tiež nakladajú do slanokyselého nálevu a konzervujú sa.
Screenshot_1.png

Green Jalapeno mash so semiačkami 200ml peru.png

 Pálivosť: 2  Papričky Jalapenos sú pôvodom z Mexika. Svoje meno majú podľa hlavného mesta mexického štátu Veracruz Jalapa (španielsky), ale pôvod slova je z aztéckeho Xalapa. Jedná sa pravdepodobne o najpopulárnejší papričku na americkom kontinente. Jalapenos sú malé až stredne veľké chilli papričky známe svojou výbornou pálivou chuťou. V porovnaní s ostatnými papričkami sú mierne pálivé. Údená a vysušená paprička Jalapeno je známa ako Chipotle. Na Chipotle sa spracováva približne 20% celkovej produkcie Jalapenos. Jalapenos sa tiež nakladajú do slanokyselého nálevu a konzervujú sa.
Prečo nakupovať u e-shop-the-chillidoctor-logo-1483997002.
Naša značka je medzinárodná a ročne predávame tony tých najlepších chilli papričiek priamo z krajín pôvodu do rôznych európskych krajín.
5 dôvodov prečo kúpiť naše chilli:
ok.png
Garancia kvality Všetky naše produkty majú listy o pôvode a kvalita je pravidelne kontrolovaná úradmi.
ok.png
Priamo z krajín pôvodu Chilli papričky dovážame z krajín, kde je viac slnka, vhodnejšia pôda a kde majú svoju tradíciu.
ok.png
Jedna odroda V našich produktoch sa nemôže stať, že kúpite mix odrôd. Jedna odroda, jedna chuť.
ok.png
Široký výber V našej ponuke nájdete viac ako 25 odrôd. Ochutnajte aj ostatné indické a mexické odrody.
ok.png
Kamenná predajňa Nie sme len eshop. Ak ste v Bratislave, príďte sa k nám pozrieť, porozprávať a ochutnať.
Hodnotenie 
2017-06-23

Najlepšie chilli

Chuť aj vôňa super, každý si v tomto balíčku určite nájde to svoje, ja už inde určite objednávať nebudem...za mna 10 bodov z 10, používam k mäsu, do každej polievky a omáčky proste všade, chuť jedál s týmto chilli je výnimočná

Hodnotenie 
2017-03-02

U zeleného stromu

My z tohto chilli varíme, aby jedlá získali lepšiu, zaujímavejšiu chuť. Máme len pozitívne ohlasy

Hodnotenie 
2017-01-26

super vec

Ja si to davam aj parkom :D

  • Pre 0 z 1 ľudí bola táto recenzia užitočná.

Napíš nám svoj názor na produkt!

Napísať recenziu

CHILLI BALÍČEK Šéfkuchár

CHILLI BALÍČEK Šéfkuchár

Len ozajstný šéfkuchár ocení jednoduché používanie mashu, ktorým rýchlo a chutne ochutí každé jedlo. Či už robí guláš, mäso alebo zeleninu na šťave, alebo výbornú marinádu. 

Všetko jednoducho a rýchlo ochutíte tými najlepšími mashmi z celého sveta. 

Path: > CHILLI BALÍČEK Šéfkuchár